Borstkliniek

In de Borstkliniek Geel-Mol kunnen patiënten met borstaandoeningen en hun familie terecht voor de diagnosestelling, de behandeling, psychosociale begeleiding en informatieverstrekking.

De borstkliniek is het resultaat van een samenwerking tussen Ziekenhuis Geel en Heilig Hartziekenhuis Mol. Met de Borstkliniek Geel-Mol willen beide ziekenhuizen de kwaliteit van de borstkankerzorg optimaliseren en een gecoördineerd zorgproces garanderen.

In de borstkliniek worden patiënten met borstkanker multidisciplinair opgevangen en behandeld. Specialisten van verschillende disciplines bespreken samen de diagnose en de te volgen behandeling, volgens de afgesproken protocols.

Het team bestaat uit gynaecologen, anatoom-pathologen, oncologen, plastisch chirurgen, medische secretaressen, radiologen en een radiotherapeut. Ook de sociaal verpleegkundige, de borstverpleegkundige en de psychologe maken deel uit van het team.

Tijdens de opvolging worden de patiënten op regelmatige tijdstippen besproken, zodat de betrokken artsen en de huisarts steeds op de hoogte blijven.

Fax.: 014 59 42 17