Hoe bereik je het ziekenhuis?

Met de fiets

Er is een fietsenstalling vlak vóór de hoofdingang van het ziekenhuis.

Met de elektrische step

Denk aan ieders veiligheid en breng je step zeker niet mee binnen in het ziekenhuis, maar laat die achter in de fietsenstalling. Er is een fietsenstalling vlak vóór de hoofdingang van het ziekenhuis.

Met de bus

Bussen 490 en 111 stoppen recht voor de hoofdingang van het ziekenhuis.

Er is ook een bushalte in de Gasthuisstraat, tegenover de parking van het ziekenhuis. Daar stoppen verschillende bussen: 19, 32a, 111, 329, 490 en 510. Je vindt actuele informatie over busverbindingen en -uren op www.delijn.be. Je kan ook bellen naar 070 220 200 om je reis te plannen.

Een toegankelijke reis plannen met de bus
Via de routeplanner van De Lijn kan je per op- en afstaphalte de toegankelijkheidstatus nagaan. Op deze manier kan je op voorhand je reis plannen naar het Ziekenhuis. 

Met de trein

Je kan Geel bereiken met de trein. Aan het station van Geel kan je dan de bus naar het ziekenhuis nemen. Te voet is het zo’n 20 minuten vanaf het station. 

Een toegankelijke reis plannen met de de trein

Ook op de website van de NMBS vind je de nodige informatie terug over wat de toegankelijkheidsmogelijkheden zijn per station. 

Met de auto

Als je met de wagen komt, kan je parkeren op de betaalparking vlak naast het ziekenhuis. Je bereikt deze parking via de J.B. Stessensstraat. Om de parking op te rijden, neem je een ticket of voer je jouw abonnement in. Neem het ticket met je mee, want na je bezoek aan het ziekenhuis moet je je ticket betalen aan één van onze betaalautomaten. Bij het verlaten van de parking voer je dan je betaalde ticket in om de slagboom te openen.

Betaalautomaten

Je kan betalen met een bankkaart aan twee automaten die buiten staan. Je vindt ze op weg naar de parking. 

Parkeertarieven

Je kan onze betaalparking gratis gebruiken als je er niet langer dan 20 minuten blijft staan.
Als je langer dan 20 minuten parkeert, gelden de volgende tarieven:

  • 20 minuten tot 1 uur: 1,20 euro
  • 1 tot 2 uur: 2,50 euro
  • 2 tot 3 uur: 3,80 euro
  • 3 tot 24 uur: 5 euro

Beurtenkaart

Als je in een bepaalde periode regelmatig naar het ziekenhuis moet komen, kan je kiezen voor een beurtenkaart.

Je kan een lege beurtenkaart ophalen aan onze onthaalbalie en ze aan één van onze betaalautomaten opladen met een vast bedrag van 15 euro. Voor 15 euro heb je tien beurten. Dus elke beurt kost 1,5 euro. De beurtenkaart is onbeperkt geldig en je kan ze zo vaak als nodig opladen.  

Parkeerplaatsen voor andersvaliden

Vóór het ziekenhuis vind je een aantal parkeerplaatsen voor andersvaliden. Als je een geldige mindervalidenkaart hebt, kan je je auto parkeren op deze parkeerplaatsen. 

Je krijgt dan aan het onthaal een gratis uitrijkaart op vertoon van jouw mindervalidenkaart. Andersvaliden met een geldige kaart kunnen trouwens op alle parkeerplaatsen in Geel gratis en onbeperkt parkeren.

Kiss & Ride

Vóór het ziekenhuis zijn er ook enkele parkeerplaatsen waar je snel patiënten kan brengen en ophalen. Auto’s mogen hier maar korte tijd staan, niet langer dan strikt noodzakelijk is.

Moet je bij spoedgevallen zijn?

Dan kan je parkeren op de voorziene parking, vlakbij de dienst Spoedgevallen. Die bereik je langs J.B. Stessensstraat. We vragen je om zo snel mogelijk jouw wagen te verplaatsen naar de bezoekersparking. Zo maak je weer plaats vrij voor andere spoedpatiënten die snel eerste hulp nodig hebben.