Psychologische ondersteuning

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, kom je terecht in een moeilijke en turbulente periode. Je ondergaat allerlei onderzoeken, wacht vol spanning op de resultaten en bekijkt samen met je arts wat er daarna moet gebeuren.

Een operatie, chemotherapie, radiotherapie: het zijn allemaal mogelijke ingrepen en behandelingen die je pad kunnen kruisen. Het is dan ook niet ongewoon dat het je soms te veel wordt. Dan heb je extra ondersteuning nodig, of gewoon iemand bij wie je terecht kan met je verhaal, je onmacht, je verdriet en nog zoveel meer.

Om deze noden op te vangen, is er onze psychologe. Als je in het ziekenhuis bent voor een operatie of voor het plaatsen van een port-a-cath, komt ze al even bij je langs. Misschien vind je dat op dat moment niet nodig, maar uit ervaring weten we dat het makkelijker voor je is om op een later moment contact op te nemen met iemand die je al hebt ontmoet.

Kon onze psychologe toch niet langskomen na de ingreep? Meld dit dan bij je volgende bezoek aan het ziekenhuis, zodat ze alsnog kennis met je kan maken.