Pijnkliniek

Welkom op de pijnkliniek van Ziekenhuis Geel.
De pijnkliniek is een redelijk jonge tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de behandeling van chronische pijn.  

Het zijn voornamelijk klachten die door een invasieve therapie kunnen aangepakt worden die op onze pijnkliniek worden behandeld. Dat wil zeggen dat we trachten de pijn te verminderen door middel van infiltraties of stroombehandelingen. We kunnen nooit beloven dat de pijn volledig zal verdwijnen. Het doel van de voorgestelde behandeling is de pijn te verminderen tot een aanvaardbaar niveau. 

De behandelingen op de pijnkliniek worden toegepast indien de pijn niet onder controle te houden is met conservatieve maatregelen zoals rust, kinesitherapie of medicatie.
In onze brochures kunt u informatie terugvinden over de techniek.  

Uw behandelende geneesheren zijn dr. De Mulder, dr. M. Van der Vorst en dr. R. Schreurs. Dr. De Mulder is neurochirurg. Dr. Van der Vorst en dr. Schreurs zijn anesthesist en behaalden het certificaat van “Fellow of Interventional Pain Practice”, uitgereikt door de “World Institute of Pain”.  Dr. Van der Vorst is full-time actief als pijntherapeut. Dr. Schreurs deelt zijn activiteiten tussen het operatiekwartier en de pijnkliniek.   

De zeer toegewijde verpleegkundigen die u zullen begeleiden tijdens de behandeling zijn Tinnie, Laura, Tinne, Lien en Nina. Zij zullen er voor zorgen dat uw bezoek aan de pijnkliniek zo aangenaam en vlot mogelijk verloopt.   

Via onze brochures kan u de mondelinge informatie rustig nalezen. Zo kunt u goed voorbereid een beslissing nemen om de behandeling al dan niet te ondergaan.
Indien u akkoord gaat met de behandeling dient u uw akkoord schriftelijk te bevestigen door het ondertekenen van het toestemmingsformulier (laatste blad).  

Mocht u de dag van de behandeling verhinderd zijn, dan vragen wij u dit tijdig mee te delen.
Andere patiënten kunnen dan in uw plaats worden behandeld.
U kan zich afmelden op het nummer 014 57 70 24.

Ook voor andere vragen, informatie of afspraken kan u terecht via het secretariaat van de pijnkliniek op bovenvermeld telefoonnummer.