Uw verblijf in het ziekenhuis

Maaltijden

In ons ziekenhuis worden de maaltijden op de volgende tijdstippen opgediend:

• ontbijt: rond 08.00 u.
  • middagmaal: rond 12.00 u.
  • avondmaal: rond 17.00 u.

Voor het ontbijt en het avondmaal kunt u de samenstelling en de grootte van de porties deels zelf bepalen. Iemand die waakt bij een patiënt, kan ook een maaltijd bestellen. Hetzelfde geldt voor partners van patiënten op de materniteit. Daarvoor wordt een klein bedrag per maaltijd aangerekend.

Dieetvoeding

Het is mogelijk dat u in het kader van uw behandeling een dieet moet volgen. De behandelende arts overlegt daarover met de diëtiste van ons ziekenhuis. Zij komt bij u langs om u meer uitleg te geven over het nut en de werking van uw dieet. Als u al een dieet volgde vóór uw opname, meldt u dit aan de verpleegkundige of aan de behandelende arts. Dan kan de diëtiste daarmee rekening houden.

Verzorging

Meestal vinden de medische verzorging, het toedienen van medicatie en het bezoek van de arts in de voormiddag plaats. Om uw ziekenhuisverblijf zo kort mogelijk te houden, worden sommige onderzoeken of behandelingen ook in de namiddag uitgevoerd. Daarom is het belangrijk dat wij steeds weten waar u bent. Als u tijdelijk de afdeling verlaat, meldt u dit aan een verpleegkundige.

Radio en televisie

Elke kamer is uitgerust met radio en televisie. Als u op een tweepersoonskamer verblijft, vragen wij u bij het gebruik van radio en televisie de rust van de andere patiënt te respecteren.

Wifi

In het ziekenhuis is gratis wifi ter beschikking. Om er gebruik van te maken, vraagt u een toegangscode aan een van onze verpleegkundigen.

Telefoon

U kan ook een telefoontoestel op de kamer aanvragen. Het toestel werkt met een persoonlijke code die u goed moet bewaren om misbruik te voorkomen. Verwittig meteen de opnamedienst als u uw code verliest.

Alleen uitgaande gesprekken worden via de ziekenhuisfactuur aangerekend tegen het tarief dat op uw opnameformulier wordt vermeld. Wees voorzichtig: gesprekskosten naar mobiele of buitenlandse nummers kunnen hoog oplopen.

Post

De opnamedienst verdeelt elke morgen de inkomende post. Uitgaande post kan u steeds afgeven aan de verpleegkundigen.

Cafetaria en winkel

In de cafetaria aan de inkomhal kunnen patiënten en bezoekers iets drinken of eten. Patiënten kunnen geen alcoholische dranken gebruiken.

Naast de cafetaria kan u dagbladen, tijdschriften en andere lectuur kopen. U kan er ook terecht voor bloemen, kleine geschenken en toiletartikelen. Ook de weekabonnementen en beurtenkaarten voor de betaalparking zijn hier verkrijgbaar.

Pedicure en kapster

Via de verpleegkundige kan u een beroep doen op de kapster of de pedicure. De kosten hiervoor kan u vooraf opvragen. Ze worden via de ziekenhuisfactuur aangerekend.