Keuze van de kamer

 
Bij de inschrijving kan u kiezen tussen een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer. Die keuze bevestigt u op het opnameformulier.

Het is mogelijk dat de kamer van uw keuze niet onmiddellijk beschikbaar is. In dat geval wordt u tijdelijk ondergebracht in een ander type kamer.

De verpleegdagprijs wordt op elke kamer uitgehangen. Als u in orde bent met uw ziekenfonds, worden die kosten bijna volledig door uw ziekenfonds betaald. Op het opnameformulier vindt u het aandeel in de kosten dat u zelf moet betalen.

Als u in aanmerking komt voor de toepassing van de maximumfactuur, brengt uw ziekenfonds ons automatisch op de hoogte. De remgelden worden dan rechtstreeks door uw ziekenfonds betaald.

Als u een eenpersoonskamer kiest, heeft dat belangrijke gevolgen voor het bedrag dat u zelf zal moeten betalen. Meer informatie daarover vindt u bij Kamer- en ereloonsupplementen. Het prijsverschil tussen een een- en een tweepersoonskamer heeft uitsluitend te maken met het comfort van de kamer. Er is geen enkel verschil in de verzorging of behandeling.

Op de kinderafdeling kan de mama of papa permanent bij het kind blijven, ook ’s nachts. Voor de overnachting wordt een supplement aangerekend dat niet wordt terugbetaald door het ziekenfonds. Meer informatie hierover vindt u in het opnameformulier