Keuze van de kamer

 
Bij de inschrijving kan je kiezen tussen een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer. Die keuze bevestigt je op het opnameformulier.

Het is mogelijk dat de kamer van je keuze niet onmiddellijk beschikbaar is. In dat geval word je tijdelijk ondergebracht in een ander type kamer.

De verpleegdagprijs kan je terugvinden in de toelichting van de opnameverklaring. Je kan de toelichting ook opvragen bij de opnamedienst.

Als je in orde bent met je ziekenfonds, worden die kosten bijna volledig door je ziekenfonds betaald. Op het opnameformulier vind je het aandeel in de kosten dat je zelf moet betalen.

Als je in aanmerking komt voor de toepassing van de maximumfactuur, brengt je ziekenfonds ons automatisch op de hoogte. De remgelden worden dan rechtstreeks door je ziekenfonds betaald.

Meer info hierover kan je raadplegen op de website van het RIZIV

Als je een eenpersoonskamer kiest, heeft dat belangrijke gevolgen voor het bedrag dat je zelf zal moeten betalen. Meer informatie daarover vind je bij Kamer- en ereloonsupplementen. Het prijsverschil tussen een een- en een tweepersoonskamer heeft uitsluitend te maken met het comfort van de kamer. Er is geen enkel verschil in de verzorging of behandeling.

Op de kinderafdeling kan de mama of papa permanent bij het kind blijven, ook ’s nachts. Voor de overnachting wordt een supplement aangerekend dat niet wordt terugbetaald door het ziekenfonds. Meer informatie hierover vind je in het opnameformulier