Hoe verloopt de opname?


 

U wordt opgenomen in het ziekenhuis. Hoe gaat dat in z’n werk?

Geplande opname

Elke geplande opname is vooraf afgesproken met de arts en de opnameplanning. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich aan bij de onthaaldienst in de inkomhal van ons ziekenhuis. Daar wordt u ingeschreven voor de opname. Wenst u vooraf graag uw kamerkeuze te wijzigen, dan kan u terecht bij onze opnameplanner op het nummer 014/57 70 69.

Van maandag tot vrijdag kan u zich inschrijven vanaf 07.00 uur. Op zaterdag, zon- en feestdagen is de onthaaldienst open vanaf 08.00 uur.

Opnameformulier

Bij de inschrijving vragen we u een opnameformulier in te vullen. Daarop geeft u aan of u een tweepersoonskamer of een eenpersoonskamer wenst. Het formulier bevat ook informatie over de kosten van uw verblijf. 

Daarna krijgt u een kamer toegewezen. Een medewerker van de onthaaldienst begeleidt u naar uw kamer.

Ontslag uit het ziekenhuis

De behandelende arts vertelt u wanneer u het ziekenhuis mag verlaten. De hoofdverpleegkundige regelt alles voor uw vertrek en geeft u alle informatie over controleraadplegingen, dieet, medicijnen en naverzorging.

Verslag

Bij uw ontslag uit het ziekenhuis geeft de behandelende arts u alvast een voorlopig verslag voor uw huisarts mee. Kort daarna stuurt het ziekenhuis uw huisarts het definitieve verslag toe.