Hematologie - oncologie

Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van ziektebeelden die ontstaan door erfelijke of verworven aandoeningen van het bloed, de bloedvormende organen (zoals het beenmerg), het afweersysteem (zoals lymfeklieren) en de bloedstolling. Het kan zowel om goedaardige als kwaadaardige ziekten gaan. Hematologen zijn artsen die na hun opleiding geneeskunde verder gespecialiseerd zijn in de inwendige geneeskunde en daarna in de klinische hematologie. De dienst hematologie van het ziekenhuis Geel legt zich ook toe op meer complexe hematologische ziekten. Er zijn vier steriele kamers in het ziekenhuis aanwezig voor de behandeling van acute leukemie.

De medisch oncologen behandelen patiënten die lijden aan een kanker of een kwaadaardige aandoening met medicatie zoals chemotherapie of immunotherapie.

De dienst werkt nauw samen met de dienst radiotherapie via dr. C. Goor (Iridium) en dr. K. Geboers (AZ Turnhout), samenwerking in het kader van het NOK (Netwerk Oncologie Kempen).

 

Teamleden:

Dr. H. De Samblanx, hematologe en palliatief arts, tevens consultatie medisch centrum Tessenderlo en diagnosecentrum Lommel.

Dr. I. Geboers, oncologe, coördinator oncologisch zorgprogramma ziekenhuis Geel, tevens consultatie diagnosecentrum Lommel.

Dr A. De Vooght, hematologe, tevens consulent UZA.

Dr.  B. Van den Heuvel, oncoloog, tevens consulent in het AZ Herentals.