Kinderafdeling

Onze afdeling omvat 15 bedden. Er zijn 12 éénpersoonskamers (waarvan 4 isolatiekamers), 1 tweepersoonskamer en 5 boxen met een gezamenlijk badkamer. Alle kamers zijn ingericht in het thema bos.

Het kind staat centraal op pediatrie. Daarom is het belangrijk dat ouders weten dat ze de mogelijkheid hebben dat 1 van de ouders, ook in een tweepersoonskamer of in een box, bij hun kind kan overnachten.

Er werken 5 pediaters, 1 kinderpsychologe, een team van enthousiaste kinderverpleegkundigen, verzorgenden en een spelbegeleidster allemaal gespecialiseerd in de zorg voor het zieke kind.

De speelkamer is een belangrijke plaats op de afdeling. Hier kunnen de opgenomen kindjes zonder infecties komen spelen, knutselen samen met de speeljuf. De speelkamer is in het voorjaar van 2016 volledig gerenoveerd. Ook hier hebben we het thema bos in  verwerkt.

Op vrijdag komen de cliniclowns ons een bezoekje brengen.

Naast de hospitalisatie en de daghospitalisatie gebeuren er op de afdeling ook ambulante zorgen: bloedafnames, aspireren, het uitvoeren van zweettesten en huidpriktesten voor allergie, aerosoldemonstraties, wondverzorging,……Dit is niet altijd leuk, maar met allerlei hulpmiddeltjes proberen we bepaalde onderzoeken met zo weinig mogelijk pijn te laten verlopen.