Ziekenhuis Geel ontvangt opnieuw Qualicor kwaliteitslabel voor de werking van het ganse ziekenhuis

05/06/2023

Na een eerdere accreditatie in 2018, ontving Ziekenhuis Geel op 5 juni 2023 opnieuw het gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe. Dit is een erkenning voor kwaliteitsvolle en veilige zorg. De auditoren hadden lof voor het innovatieve denken, de voortdurende zoektocht naar verbeterprocessen, de opmerkelijke samenwerking met andere spelers in en buiten de zorg en de warme en open cultuur.

Een team van vier auditoren van Qualicor Europe nam eind maart de werking van Ziekenhuis Geel grondig onder de loep. Ze bezochten alle afdelingen, namen procedures door, interviewden collega’s en artsen en volgden patiënten van opname tot ontslag. Zo toetsten ze of de zorg kwalitatief en veilig verloopt. In het eindrapport krijgt Ziekenhuis Geel een score van 98%. Ruim voldoende voor een gouden kwaliteitslabel.

Ziekenhuis van de toekomst
Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, vertelt: “Ziekenhuis Geel heeft met trots laten zien hoe alle collega’s hebben doorgebouwd op het fundament van de eerste accreditatie. De auditoren werden onthaald in een warme en open organisatie. Door de focus op continue verbetering, innovatie en samenwerking is Ziekenhuis Geel al volop bezig met invulling geven aan het ziekenhuis van de toekomst.”

Continue verbeterstrategie
Qualicor Europe is een organisatie die naast zorginstellingen staat om hen te helpen verbeteren. De auditoren zijn vakmensen uit de zorg die de context waarin ziekenhuizen werken zeer goed kennen.

"In het rapport dat de auditoren hebben opgemaakt, kregen we heel wat complimenten, maar ook een aantal uitdagingen,” zo zegt Stijn Hendrickx, stafmedewerker kwaliteit. “En dat is maar goed ook, want met die uitdagingen kunnen we nu verder aan de slag om onze zorg nog te verbeteren.”

Volgens het systeem van Qualicor vindt er sowieso om de 20 maanden een vervolgaudit plaats. Deze aanpak benadrukt nog meer dat kwaliteit ingebakken moet zitten in het dagelijks reilen en zeilen van een zorgorganisatie.

Meerwaarde voor patiënten en partners
CEO Jan Flament blikt tevreden terug: “De audit in maart was een succes. Het was een belangrijke stap voor Ziekenhuis Geel, waar iedereen samen héél hard aan meegewerkt heeft. Ik ben bijzonder trots op alle 1.200 artsen en medewerkers. Het verlengen van dit kwaliteitslabel toont onze patiënten, partners en potentiële collega’s dat we een sterke organisatie zijn. En dat wij, net zoals onze collega-ziekenhuizen in ons netwerk, topzorg garanderen in onze regio.”