Ziekenhuis Geel en KVC Westerlo halen 23.879 euro op voor Planeet Goudgeel

19/03/2024

De voetbalmatch tussen KVC Westerlo en Sporting Charleroi op vrijdag 1 maart stond opnieuw in het teken van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. Zowel in het stadion als in de vip-lounges werd er alles aan gedaan om het project extra onder de aandacht te brengen. En met succes, want de avond bracht in totaal 23.879 euro op. Dat bedrag wordt integraal ingezet voor de verdere aankleding en inrichting van de nieuwe kinderafdeling van Ziekenhuis Geel.

Vorig jaar engageerde voetbalclub KVC Westerlo zich om een belangrijke financiële bijdrage te leveren aan Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. Via verschillende acties zamelt de club geld in.
 
Maar Ziekenhuis Geel en KVC Westerlo wilden meer doen, namelijk het verhaal van Planeet Goudgeel ook tot bij de supporters, fans en business partners van de voetbalclub krijgen. Vorig jaar testten ze daarom al een eerste keer het concept van een benefietmatch uit die volledig in het teken staat van Planeet Goudgeel. Het bleek een formule die aansloeg.

“Het principe is simpel: we nodigen geïnteresseerde bedrijfsleiders, leden van service clubs en netwerkpartners uit de ruime regio rond Westerlo en Geel uit voor een gezellige vip avond. Naast een 4-gangendiner kunnen de genodigden vanop de beste plaatsen in het stadion genieten van de voetbalmatch tussen Westerlo en Charleroi. En tussendoor doen we er alles aan om iedereen warm te maken voor Planeet Goudgeel”, vertelt Lisa Vandepaer, community manager van KVC Westerlo.

“Het ultieme doel van de avond is naast netwerken natuurlijk ook het ophalen van giften. We organiseren deze benefietmatch nu voor het tweede jaar op rij. Het is belangrijk om onze genodigden te blijven verrassen. En dat is goed gelukt. Want het aangeboden 4-gangen diner kreeg al een sterrenupgrade dankzij de samenwerking tussen KVC Westerlo en Gourmet Invest met chef Tijs Vervloet van Colette**. De organisatie van een online veiling was voor ons een manier om nog een extraatje toe te voegen”, legt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel uit.

De exclusieve veiling bood drie objecten aan. West-Vlaams kunstenaar Denis De Gloire schonk een van zijn kunstwerken met dripping techniek. Dankzij de Jan Vertonghen Foundation kon er geboden worden op een gesigneerd voetbalshirt van Jan Vertonghen en KVC Westerlo gaf een unieke filmavond weg voor 15 personen in hun gloednieuw basecamp.

“We kozen bewust voor een online veiling om ook anderen de kans te geven om de objecten te winnen. Zo kregen de eigen medewerkers en artsen van Ziekenhuis Geel als eerste de link naar de veiling toegestuurd. En het doet veel plezier om te zien dat voor alle drie de objecten het winnende bod uiteindelijk werd uitgebracht door iemand van ons eigen ziekenhuis. Het kunstwerk zal een plaats krijgen in campus Diestseweg van de dienst orthopedie van Ziekenhuis Geel. Het voetbalshirt is nu eigendom van dr. Annelien Brauns en Rob Geyskens, onze coördinator beveiliging, mag binnenkort met 15 vrienden naar de film bij KVC Westerlo. Onze eigen medewerkers en artsen hebben duidelijk een hart voor Planeet Goudgeel”, vult Jan Flament aan.

Alle 129 genodigden van het vip-event, de business partners en supporters van KVC Westerlo lieten stuk voor stuk hun goed hart zien. Want in totaal werd het mooie bedrag van 23.879 euro ingezameld. Deze som zal integraal gebruikt worden voor de verdere aankleding en inrichting van Planeet Goudgeel. Het nieuwe kinderziekenhuis in Geel zal eind dit jaar de eerste patiëntjes verwelkomen op de afdeling.

Doe ook een gift
Wil jij ook mee bouwen mee aan Planeet Goudgeel? Doe online een gift op www.dimpnafonds.be of rechtstreeks op het rekeningnummer BE53 0689 0926 1253. Voor giften van 40 euro of meer aan Dimpnafonds vzw ontvang je een fiscaal attest. Zo kan je tot 45% van je gift terugtrekken via de belastingen.