Nieuw vervoer voor onze jongste patiënten

20/03/2018

De jongste patiëntjes van het Sint-Dimpna Ziekenhuis werden niet vergeten door de organisatie van Tractor Kerstrun. Die laatste schonk een cheque van 1000 euro aan de kinderafdeling.

 

Met de trein naar Spoed?

Met de schenking van Tractor Kerstrun kocht de kinderafdeling een nieuwe rolwagen aan. Geen grijze en saaie bedoening maar een rolstoel in de vorm van een treinlocomotief. “De kinderen kijken er naar uit om van de ene afdeling naar de andere vervoerd te worden, dankzij dit leuke transportmiddel”, zegt diensthoofd An Geboers.

 

Pijn vergeten

De huidige rolstoelen in de vorm van een giraf en een kangoeroe zijn stilaan aan het einde van hun latijn omdat deze zo vaak worden gebruikt. De donatie was dan ook zeer welkom. Met de overige centen koopt de kinderafdeling speelgoed en knutselmateriaal om het de kindjes helemaal naar hun zin te maken. Zo vergeten de jongste patiëntjes snel hun pijn en de ‘vervelende’ onderzoeken.

 

Privélichtparade voor de kinderen

De tractorvereniging overhandigde de cheque op 22 december in combinatie met een heuse demonstratie. Een tiental versierde en lichtgevende tractors stelden zich tentoon in de J.B.Stessensstraat, aan de voorkant van de kinderafdeling. De kleine kijklustigen genoten zo van een private editie van Tractor Kerstrun.