Leefbaarheid buurt vergroten door invoering fietsleasing

05/07/2019

Sinds begin juni geeft Ziekenhuis Geel als één van de eerste ziekenhuizen in België, haar medewerkers de mogelijkheid om een splinternieuwe fiets te leasen. Een maand later hebben al meer dan 10 procent van de medewerkers zich ingeschreven in het plan. Daardoor zal het aantal fietsende medewerkers van het ziekenhuis stijgen met 20 tot 40 procent.

Eén van de eersten

Sinds 11 juni kan het ziekenhuispersoneel in Geel een fiets leasen. Ziekenhuis Geel is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die fietsen aanbiedt via het voordelige fietsleaseplan. "Het initiatief past in het kader van het mobiliteitsplan van ons ziekenhuis, hetgeen de leefbaarheid in de directe omgeving van ons ziekenhuis moet verbeteren" vult CEO Jan Flament aan. Via een brutoloonruil kunnen medewerkers gedurende 3 jaar een zelf gekozen fiets huren. Inbegrepen zijn ook 36 maanden onderhoud, verzekering en bijstand. Bij het einde van het leasecontract kiest de werknemer of hij de fiets overneemt aan een vooraf gekende prijs of dat hij de fiets weer inlevert.

Voordelen zijn legio

Fietsen is niet enkel goed voor de gezondheid van de fietser, ook zorgt het voor een gezondere leefomgeving, minder verkeersdruk en dus een veiligere omgeving rond ziekenhuis en aanpalende school, minder parkeerdruk,…

Deze maatregel past dus ook binnen onze ambitie om een Huis van Gezondheid te zijn "Want terug gezond worden, doe je in de eerste plaats in een gezonde, rustige en veilige omgeving!" aldus Jan Flament.

 

"De motivatie om vaker de fiets te nemen naar het werk is er nu zeker."

- Tineke -

 

Tevreden personeel

De eerste bestellingen werden intussen geleverd en Tineke van de aankoopdienst is alvast trotse eigenaar van een elektrische fiets mét hondenmandje. "Mijn fiets rijdt super vlot. Zodra ik de mogelijkheid had om me in te schrijven voor het fietsleaseplan, twijfelde ik geen moment. De motivatie om vaker de fiets te nemen naar het werk is er nu zeker. Ik zou zelfs mijn hondje kunnen meenemen naar het werk maar dat is niet toegestaan denk ik ."(lacht)