Keuken van Ziekenhuis Geel behaalt Smiley-label

02/08/2022

Voor de tweede keer op rij ontvangt Ziekenhuis Geel het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat betekent dat de maaltijden er niet alleen lekker, maar ook van hoge kwaliteit zijn en veilig bereid worden.

Al jaren zet Ziekenhuis Geel sterk in op (voedsel)veilige maaltijden, zowel voor patiënten als medewerkers. Onlangs behaalde het ziekenhuis voor de tweede keer op rij het Smiley-label, het hoogste kwaliteitslabel, toegekend door het FAVV (Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen).

Om het Smiley-label te kunnen behalen, moet een grootkeuken voldoen aan strenge criteria. Zo moet er bijvoorbeeld verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken, melkkeukens en afdelingskeukens werden grondig doorgelicht door de geaccrediteerde certificerings- en keuringsinstelling SGS. Ze doorstonden de test: de grootkeuken van Ziekenhuis Geel voldoet aan de strenge eisen van het voedselagentschap.

Samen staan we sterk

Johan Wyckmans, diensthoofd keuken, is blij: “Elke dag opnieuw geeft het volledige keukenteam het beste van zichzelf. Onze patiënten en medewerkers krijgen dagelijks kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook veilig bereid en bewaard worden. Ook een oprechte dank en pluim voor de collega’s van de melkkeukens en afdelingskeukens. Ook zij ondergingen de strenge audit en voldeden allemaal aan de strenge criteria.”

Teamwork is nodig om de onderscheiding te halen, en zal ook nodig blijven. “Het FAVV voert nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uit. We moeten dus iedere dag opnieuw de opgelegde controlesystemen volgen”, zegt Johan.

Het Smiley-label is drie jaar geldig. Daarna moet het label opnieuw behaald worden.