Féline zamelt 1674 euro in met haar succesvolle fotozoektocht

05/10/2023

Al voor de vierde keer organiseerde de 12-jarige Féline een fotozoektocht ten voordele van patiënten van Ziekenhuis Geel. Deze editie verzamelde ze hiermee maar liefst 1674 euro.

Vandaag overhandigden Féline Wouters samen met papa Kevin en mama Saar met trots de cheque aan CEO Jan Flament en Kelly Vandeperre, verpleegkundige pediatrie Ziekenhuis Geel. Féline vertelt "Dit bedrag dat werd verzameld door vrije giften van de deelnemers geef ik aan Dimpnafonds voor het nieuwe kinderziekenhuis Planeet Goudgeel. Samen met burgemeester Vera Celis ben ik trotse meter van dat project. Het is geweldig om te zien dat het aantal deelnemers van mijn zoektocht ten voordele van het goede doel elk jaar stijgt." Papa Kevin vult aan: "Dit jaar zaten er enkele moeilijkere foto's bij om het uitdagend te blijven houden voor de trouwe deelnemers en het is dankzij de steun van sponsors en lokale handelaars dat de deelnemers mooie prijzen mochten ontvangen."

Wie mee deed met de wandelzoektocht kreeg zo niet enkel leuke geschenken maar ontdekte de stad ook langs enkele rustige woonwijken in combinatie met verborgen paadjes langs de velden en in het centrum van Geel. "Het is een topinitiatief van zo'n jonge Gelenaar en we zijn haar, haar ouders, de lokale handelaars en alle deelnemers van de fotozoektocht enorm dankbaar", zegt Jan Flament. 

Succes ontstond tijdens corona

Het idee van de fotozoektocht onstond tijdens de coronacrisis toen de grootvader van Féline was opgenomen in het ziekenhuis. Samen met haar vader werkte ze toen zelf al een zoektocht uit om geld in te zamelen ten voordele van Dimpnafonds vzw - het goede doel van Ziekenhuis Geel die projecten van het ziekenhuis financiert om de beleving van patiënten te blijven verbeteren. Die eerste zoektocht werd prompt al een succes met een donatie van 578 euro. De tweede editie leverde maar liefst dubbel zoveel op: 1250 euro. 

Een primeur voor Féline 

Vandaag overhandigde ze namelijk de cheque in de ruwbouw van het nieuwe kinderziekenhuis. Zo kreeg ze ook eens te zien waar al haar harde werk naartoe gaat. Het was een unieke en leuke ervaring voor zowel Féline als haar ouders. Wil jij net zoals Féline je steentje bijdrage, doe dan nu een gift