Big Smile(y) voor onze keukenmedewerkers

13/08/2019

Hygiëne staat sowieso dagelijks op ons menu. Dat kunnen wij  vanaf nu ook aantonen dankzij het Smiley-label dat het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) toekent. Dit kwaliteitslabel,   een groene sticker met vrolijk gezicht en opgestoken duim, toont aan dat onze centrale keuken de strikte Europese hygiënewetgeving respecteert. Onze patiënten kunnen er dan ook op rekenen dat het volledige proces van de productie, verwerking en de verdeling van maaltijden in ons ziekenhuis veilig verloopt .

Vooraleer we het attest in ontvangst mochten nemen onderging de keuken een zware, onafhankelijke audit.  Die audit brengt alle stappen van het proces, van de leverancier tot op de kamer van de patiënt, in kaart zoals:

  • het in ontvangst nemen van ingrediënten;
  • temperatuurcontroles;
  • stockage van goederen;
  • het correct labelen van producten;
  • het grondig reinigen van materiaal en werkruimtes;
  • aandacht voor persoonlijke hygiëne.

"Deze extra controle voor het behalen van de Smiley is niet verplicht. Toch deden we mee omdat we het belangrijk vinden om onze patiënten te garanderen dat we hygiënisch en veilig werk leveren in de centrale keuken maar ook in elke afdelingskeuken.  De dagelijkse inzet van ons personeel wordt hierbij dan ook beloond door dit uitstekend inspectieresultaat", vertelt een trotse Guy Peeters - adjunct hoofd Keuken.

Onze keuken draait 7 dagen op 7 en er werken in totaal 35 medewerkers.
Alle kwaliteitsresultaten, alsook die van Smiley 2019, vind je op deze pagina.