Vrijwilligers

In het Sint-Dimpna ziekenhuis Geel zijn er ook vrijwilligers actief. Zij zetten zich belangeloos in om het leven, het welzijn van onze patiënten aangenamer en prettiger te maken. Ze helpen op verschillende plaatsen, zonder de verpleging of andere professionelen op de werkvloer te vervangen. En dat is voor de patiënt en voor ons van onschatbare waarde!

Wil je bij ons ook vrijwilliger worden en/of wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met de personeelsdienst (tel. 014/57.75.50) of mail naar personeelsdienst@ziekenhuisgeel.be. Zij verwijzen je graag door naar een dienst waar ze een helpende hand kunnen gebruiken.

Inspiratie nodig?

  • Je bent welkom als bijvoorbeeld ‘vrijwilliger onthaal’ waarbij je de mensen in de inkomhal wegwijs maakt wanneer zij langskomen voor een raadpleging, een opname of wanneer ze een bezoek willen brengen aan een patiënt :
  • Je leidt de mensen naar de juiste raadpleging, de juiste dienst, de liften, …
  • Je helpt mensen bij hun vragen over de inschrijvingskiosk, de parkeerautomaat, ….
  • Je zorgt ervoor dat er geen rommel in de gangen van de raadpleging of de inkomhal ligt
  • Je zorgt ervoor dat de rolstoelen steeds netjes in de inkomhal staan
  • Je hebt een luisterend oor voor een patiënt; je maakt tijd voor een korte babbel; je geeft extra aandacht en warmte aan de patiënt die er nood aan heeft.

We vragen wel dat je gepaste kledij draagt en dat je geen juwelen aan de handen en de polsen draagt omwille van hygiënische redenen.

Ben je minstens één halve dag per werkweek beschikbaar tussen 8.00 u. en 17.00 u.? Dan ben jij de vrijwilliger die we zeker kunnen inzetten.

Wij bieden je persoonlijke begeleiding door een professionele medewerker en opleiding in functie van je taak. Op de dagen dat je je inzet als vrijwilliger, kan je gratis bij ons parkeren en krijg je een gratis maaltijd.

Voor je jezelf aanmeldt, bekijk nog even de regelgeving rond vrijwilligerswerk: http://www.vlaanderenvrijwilligt.be/wetgeving/.