Steun onze helden in de vuurlinie

Bedankt dat je Ziekenhuis Geel wil steunen in de strijd tegen het coronavirus! Onze zorgverleners kunnen elke hulp gebruiken. Zij staan in de vuurlinie, maar met jouw steun staan ze sterker.

Ik doe een gift

Je kan ons financieel steunen met een gift. Het geld dat we inzamelen zullen we aanwenden om het coronavirus te bestrijden. Zo kunnen we zorgen voor psychologische begeleiding van onze medewerkers en voorzieningen om hen even een ontspanningsmoment te geven in een stressvolle omgeving (ontspanningsruimtes, relaxatiematrassen…). We willen ook tablets aankopen zodat geïsoleerde coronapatiënten kunnen videobellen met hun familie.

Ik doe een gift online

Je kan ook een gift doen op rekeningnummer BE53 0689 0926 1253 - GKCCBEBB (beheerd door Stichting Pelicano), met als mededeling: corona

Je krijgt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro.

We werken samen met Dimpnafonds vzw voor het inzamelen van giften. ​Als we meer geld inzamelen dan nodig voor de coronacrisis, zullen we dit investeren in andere belangrijke projecten van Ziekenhuis Geel.

Ik geef materiaal

In de strijd tegen het coronavirus is het essentieel dat onze zorgverleners hun werk kunnen blijven doen en zelf niet ziek worden. Daarom hebben ze voldoende beschermingsmateriaal nodig. Jij kan ons helpen met materiaal zoals schorten, mondmaskers, handschoenen…

We zoeken:

• Niet-steriele handschoenen met lange manchetten (minstens 25 cm lang)
  • Waterafwerende schorten met lange mouwen - NEN-EN 14126 (12)
  • Tyvec-pakken of gelijkwaardige overalls: waterondoordringbare pakken uit één stuk, die het lichaam bedekken van voet tot en met hoofd(kap)
  • Katoenen naaidraad voor de eigen productie van mondmaskers en schorten
  • Mondmasker chirurgisch - norm EN14683
  • Mondmasker FFP2 - norm EN149  (niet vochtdoorlatend = type 2 R)
  • Mondmasker FFP3 - EN 149:2001 + A1:2009  en EN 14683 (niet vochtdoorlatend = type 2 R)

Heb jij zo’n materiaal en wil je het ziekenhuis helpen in de strijd tegen het coronavirus? Breng het materiaal dan naar de inkomhal van ons ziekenhuis, tussen 8u en 18u.

Heb je vragen over het schenken van materiaal? Contacteer dan Gwen van onze aankoopdienst: gwen.vos@ziekenhuisgeel.be of  014 57 72 36.

Ik zet me in als vrijwilliger

We leggen een reservelijst aan van helden: artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en schoonmaakkrachten die zich als vrijwilligers kunnen inzetten voor ons ziekenhuis. Dit in geval van nood, als onze huidige zorgverleners en poetsmedewerkers zouden uitvallen door het coronavirus. We willen klaarstaan en jij kan ons daarbij helpen.

Heb jij medische expertise en kan je tijd vrijmaken om ons als vrijwilliger uit de nood te helpen? Wil je ons helpen met schoonmaak

Stuur dan een mailtje naar personeelsdienst@ziekenhuisgeel.be en vermeld jouw contactgegevens en waarmee je ons kan helpen. Dan voegen we je toe aan onze reservelijst.

Heb je vragen over dit vrijwilligerswerk? Bel gerust naar 014 57 76 80 of stuur een mailtje naar personeelsdienst@ziekenhuisgeel.be.

Geen vers voedsel en verse maaltijden

Spijtig genoeg kunnen we geen vers voedsel en vers bereide maaltijden aanvaarden. We hanteren zelf een strenge hygiëne bij het bereiden en aankopen van voedsel, voor het welzijn van ons personeel en onze patiënten. Het laatste dat we nu willen, is dat zorgverleners ziek worden door voeding die wij hen aanbieden. Onze keuken kreeg vorig jaar het Smiley-label van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) voor haar controle op hygiëne en voedselveiligheid. Door het coronavirus hebben we onze hygiënemaatregelen bij het bereiden van voedsel verstrengd.