Infrastructuur van de kinderafdeling

De kinderafdeling bestaat uit achttien kamers: twaalf eenpersoonskamers, een tweepersoonskamer en vijf boxen voor baby’s. Elke kamer biedt aan één van de ouders de mogelijkheid bij het kind te blijven slapen.

De eenpersoonskamers zijn voorzien van een flatscreen TV, een koelkast en een badkamer met toilet en douche. Op elke eenpersoonskamer is ook een babybadje aanwezig.

Twee van deze eenpersoonskamers zijn uitgerust met een dubbele inkomdeur. Patiënten met een besmettelijke aandoening kunnen op deze manier optimaal geïsoleerd worden van de rest van de afdeling.

Alle eenpersoonskamers zijn uitgerust met een zetel met ingebouwd bed, zodat één van de ouders in alle comfort bij het kind kan blijven. Als ouders kiezen voor een eenpersoonskamer, kunnen de artsen ereloonsupplementen aanrekenen. Die bedragen kunnen snel oplopen. De meeste hospitalisatieverzekeringen dekken deze extra kosten.

De vijf boxen zijn uitgerust met een flatscreen TV en een koelkast. De sanitaire voorzieningen zijn gemeenschappelijk. Elke box kan uitgerust worden met een opklapbed, zodat ook in de boxen één van de ouders kan blijven slapen. Alle boxen zijn uitgerust met een babybad.

De afdeling telt ook één tweepersoonskamer, uitgerust met een flatscreen TV en een ijskast voor de ouders. De kamer heeft een badkamer met een douche en een lavabo. Er is ook een babybad aanwezig. Ook hier kunnen de ouders bij hun kind blijven slapen.

De kinderafdeling beschikt ook over een aangepaste speelruimte. Kinderen die hun kamer mogen verlaten, kunnen hier naar hartenlust spelen. In de voormiddag is er ook begeleiding door de spelbegeleidster.