Hoe bereik je het ziekenhuis?

Met de fiets

Er is een fietsenstalling vlak vóór de hoofdingang van het ziekenhuis.

Met de bus

Bussen 490 en 493 stoppen recht voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Er is ook een bushalte in de Gasthuisstraat, tegenover de parking van het ziekenhuis. Daar stoppen verschillende bussen: 15c, 19, 20, 302, 306, 490, 491, 492, 493, 510. Je vindt actuele informatie over busverbindingen en -uren op www.delijn.be. Je kan ook bellen naar 070 220 200 om je reis te plannen.

Met de trein

Je kan Geel bereiken met de trein. Aan het station van Geel kan je dan de bus naar het ziekenhuis nemen. Te voet is het zo’n 20 minuten vanaf het station.

Met de auto

Als je met de wagen komt, kan je parkeren op de betaalparking vlak naast het ziekenhuis. Je bereikt deze parking via de J.B. Stessensstraat. Om de parking op te rijden, neem je een ticket of voer je jouw abonnement in. Neem het ticket met je mee, want na je bezoek aan het ziekenhuis moet je je ticket betalen aan één van onze betaalautomaten. Bij het verlaten van de parking voer je dan je betaalde ticket in om de slagboom te openen.

Betaalautomaten

Je kan betalen aan twee automaten:

• In de inkomhal kan je betalen met cash geld (muntstukken en briefjes) en met een bank-of kredietkaart.
  • Op weg naar de parking vind je een andere automaat, waar je alleen kan betalen met een bank-of kredietkaart.

Parkeertarieven

Je kan onze betaalparking gratis gebruiken als je er niet langer dan 20 minuten blijft staan.
Als je langer dan 20 minuten parkeert, gelden de volgende tarieven:

• 20 min tot 1 uur: 1,20 euro
  • 1 tot 2 uur: 2,50 euro
  • 2 tot 3 uur: 3,80 euro
  • 3 uur en meer: 5 euro

Weekabonnement of tienbeurtenkaart

Als je in een bepaalde periode regelmatig naar het ziekenhuis moet komen, kan je kiezen voor een weekabonnement of een tienbeurtenkaart. Beide kaarten kosten 15 euro. Je kan ze kopen in de winkel in de inkomhal. Je moet een abonnement of beurtenkaart zowel bij het binnen- als buitenrijden invoeren.

• Een weekabonnement is zeven dagen geldig vanaf het eerste gebruik. Zolang je de kaart niet voor het eerst gebruikt, blijft ze twee jaar geldig.
  • Met een tienbeurtenkaart kan je de parking tien keer gebruiken. Let wel, één beurt duurt 24 uren. Als je de wagen langer dan 24 uren ononderbroken op de parking laat staan, dan gaan er bij het verlaten van de parking twee beurten van jouw kaart. Een tienbeurtenkaart blijft twee jaar geldig na aankoop.

Parkeerplaatsen voor andersvaliden

Vóór het ziekenhuis vind je een aantal parkeerplaatsen voor andersvaliden. Als je een geldige mindervalidenkaart hebt, kan je je auto parkeren op deze parkeerplaatsen. Als er geen vrije plek is hier, kan je terecht op de betaalparking. Je krijgt dan aan het onthaal een gratis uitrijkaart op vertoon van jouw mindervalidenkaart. Andersvaliden met een geldige kaart kunnen trouwens op alle parkeerplaatsen in Geel gratis en onbeperkt parkeren.

Kiss & Ride

Vóór het ziekenhuis zijn er ook enkele parkeerplaatsen waar je snel patiënten kan brengen en ophalen. Auto’s mogen hier maar korte tijd staan, niet langer dan strikt noodzakelijk is.