Kamerkeuze

Onze materniteit biedt een hedendaagse infrastructuur, met een keuze tussen vier kamertypes. Op elke kamer heeft de partner de mogelijkheid om te blijven eten, zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds. In het ziekenhuis is gratis wifi ter beschikking. Om er gebruik van te maken, vraag je een toegangscode aan een van onze vroedvrouwen.

Kamertypes

 • Tweepersoonskamer
  We hebben één tweepersoonskamer ter beschikking. Deze kamer heeft een gemeenschappelijke badkamer, een gemeenschappelijke babyruimte en een gemeenschappelijke inkomhal. Voor een tweepersoonskamer betaal je geen extra supplementen.
 • Eenpersoonskamer
  Hier beschik je over een koelkast op de kamer. De douche en het toilet zijn in één ruimte geïntegreerd. 
 • Luxekamer
  In deze kamer heeft jouw partner de mogelijkheid om te blijven slapen en ’s nachts te helpen bij de zorg voor de baby. De kamer is uitgerust met een koelkast, een aparte douche en een senseotoestel. Voor dat toestel krijgt je 10 pads. Als je meer pads nodig hebt, dien je die zelf mee te brengen. 
 • Bijzondere kamer
  Hierin heeft het nieuwe gezin de mogelijkheid te verblijven in een klein appartementje, met een zithoek (uitgerust met een ruim zetelbed voor de partner) en een kleine keuken met een spoelbak, een microgolfoven en een Nespressotoestel. De babybox bevindt zich in een aparte ruimte die de mama vanuit haar bed kan overzien. 

Kosten

Het is belangrijk eerst bij je verzekeringsmaatschappij na te vragen voor welk kamertype u verzekerd bent. Zo kom je niet voor onnodige kosten te staan. Houd er rekening mee dat de arts een supplement op het honorarium kan aanrekenen voor de eenpersoonskamer, de luxekamer en de bijzondere kamer. Over de kosten per type kamer informeer je je best vooraf of bij de opname.

De kamer die je krijgt

Je kan geen kamer reserveren. Kamers worden toegewezen in volgorde van bevalling, al wordt er uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur. Het kan gebeuren dat een vrouw die na jou binnenkomt sneller bevalt, en daardoor eerder een luxekamer of een bijzondere kamer krijgt toegewezen.

Uiteraard proberen wij zo snel als mogelijk aan jullie wens tegemoet te komen.