Radiotherapie en het Iridium Kankernetwerk

Radiotherapie of een bestralingsbehandeling wordt aangewend om kanker te bestrijden. Kanker is een proces waar ongeremde celdeling plaatsvindt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wondgenezing stopt de celdeling niet, waardoor omliggende gezonde organen worden aangetast. Radiotherapie heeft tot doel de ontwikkeling van deze sneldelende cellen te stoppen. Radiotherapie wordt vaak gecombineerd met chemotherapie, chirurgie, hormonale therapie of andere anti-tumorale behandelingen.
Radiotherapie wordt niet in een keer gegeven, maar wordt gespreid over een reeks van behandelingen. Zo krijgen de gezonde cellen de kans te herstellen en de behandeling te overleven, terwijl de kankercellen een dodelijke dosis krijgen.
Voor de bestralingsbehandelingen werkt Sint Dimpna Geel samen met het Iridium Kankernetwerk. Voor raadplegingen kunt u iedere maandag terecht in het ziekenhuis in Geel. De behandeling zelf vindt plaats in GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus in Antwerpen, waar gewerkt wordt met de nieuwste bestralingstechnieken. Voor onze radiotherapiepatiƫnten wordt dagelijks vervoer vanuit Geel naar Antwerpen geregeld.

Meer informatie over radiotherapie en het Iridium Kankernetwerk vindt u hier.