Ziekenhuis Geel twee keer in de finale van Zorgwerkgever van het jaar

29/04/2022

Elk jaar reikt ZORG magazine tien awards uit die ziekenhuizen en zorgmedewerkers in de schijnwerpers zetten. 28 april 2022 was de finale van Zorgwerknemer van het jaar. Binnen de categorie Zorgpersoonlijkheid van het jaar werd vrijwilliger Dieter Geerinck in de bloemen gezet. Ziekenhuis Geel was daarnaast ook genomineerd voor de award van beste externe marketing. 

Vrijwilliger in de bloemetjes 

Onze vrijwilliger (lees: superheld) Dieter Geerinck werd in de bloemetjes gezet tijdens de finale. Hij werd naar voren geschoven in de categorie Zorgpersoonlijkheid van het jaar. Waarom droeg Ziekenhuis Geel hem voor? "Vrijwilligers zullen nooit van zichzelf zeggen dat ze de zorgpersoonlijkheid van het jaar zijn. Nét wat hen uniek maakt, zorgt er meestal voor dat ze geen prijzen winnen en soms ook niet altijd de erkenning krijgen die ze verdienen. Door Dieter naar voren te schuiven willen we zeggen tegen alle vrijwilligers: dank je wel!", zegt CEO Jan Flament. Dieter en zijn team van het Vlaamse Kruis hielpen in het ziekenhuis met taken gaande van bewaking tot hulp bij beademing. Hoewel de coronacrisis achter de rug lijkt helpen deze vrijwilligers nog altijd in het ziekenhuis. Waardevolle hulp. 

Dieter: " Achter elke 'held' staat een krachtige vrouw. Ik ben mijn vrouw dan ook erg dankbaar voor haar steun en haar begrip. Mijn eerste reactie toen ik vernam dat ik één van de drie genomineerden was? Emotioneel. Een week voordien verloor ik mijn moeder. Zij maakte me tot wie ik ben. Mijn gedachten gingen dan ook meteen naar haar."

Volgens de jury is het moeilijk om slechts één persoon Zorgpersoonlijkheid van het jaar te noemen want er zijn wel 1000 mensen die de award verdienen omdat ze de organisatie naar een hoger niveau tilden en omdat ze de voorbije jaren hét verschil maakten, ongeacht de hiërarchie in de organisatie. Onze felicitaties gaan uit naar dr. Filiep Bataillie van AZ Herentals want hij ontving de eerste prijs in deze categorie.  

Nominatie voor beste externe marketing

Ziekenhuis Geel was ook genomineerd  in de categorie Beste externe marketing met het verhaal van het nieuwe kinderziekenhuis. In Geel gaan de kinderen niet naar het ziekenhuis maar naar Planeet Goudgeel . Ze krijgen een toegangsticket en volgen de weg langs grappige raketjes. Die beleving moet de angst wegnemen bij deze kleine patiëntjes. We brengen deze beleving met een holistische communicatieaanpak die vertaald wordt naar brochures, sociale media, consultatieruimtes, spoedgevallen, operatiekamers en zo voort. De uitwerking en de bouw van Planeet Goudgeel start dit jaar al. 

#IkbenDieter

Bekijk de uitreiking via  https://youtu.be/0gk6gTeAZRM