Uitbreiding fietsenstalling voor bezoekers

18/08/2020

Goed nieuws voor onze patiënten en bezoekers die met de fiets naar het ziekenhuis komen. Vanaf 24 augustus breidt Ziekenhuis Geel zijn fietsenstalling uit met 48 plaatsen waardoor 2/3 meer fietsers hun stalen ros droog en veilig kunnen parkeren. “We zijn een organisatie die aan gezondheid werkt en we motiveren dan ook dat mensen fietsen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, ook zorgt het voor een betere leefomgeving, minder verkeersdruk en dus een veiligere omgeving rond het ziekenhuis en aanpalende school. Het is dus logisch dat we hieraan willen bijdragen, “ zegt directeur technische en facilitaire diensten Danny Van Reeth.

De uitbreiding van de fietsenstalling past in het mobiliteitsplan waarin ook het voordelige fietsleaseproject werd opgenomen. Het Geels ziekenhuis was daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die medewerkers de mogelijkheid biedt een splinternieuwe fiets te leasen. Sindsdien komen er tot 30 % meer medewerkers met de fiets werken.

Bezoekers en patiënten die met de bus of fiets komen zullen bovendien geen rook meer passeren als ze aankomen bij het ziekenhuis. In dezelfde graaf- en bouwperiode van de fietsenstalling plaatst men ook een rokerscabine die afgescheiden is van de doorgang. De campus zo veel mogelijk rokersvrij houden is daarbij het doel.