Secretaresse Joke Berghmans: “We helpen elkaar waar we kunnen”

06/05/2020

Joke Berghmans werkt normaal op het secretariaat van neurologie, maar nu ook op hematologie en oncologie. Alle secretariaten in het ziekenhuis werken door de coronacrisis nog maar met de helft van het personeel. Dat was even wennen voor Joke.

“Als secretaresse moet ik nu permanentie doen voor meerdere secretariaten. Concreet betekent dat oproepen aannemen van drie verschillende toestellen met elk hun eigen specialisme, dus ook aangepaste begroeting. Dat vergt focus! Ik moet mails beantwoorden en verwerken van twee mailboxen en nu ook werken voor artsen van wie ik de werkwijze compleet niet ken. Gelukkig is er een handleiding!”

Steun van collega’s

Joke kan rekenen op de steun van haar collega’s. “De coronacrisis heeft bij ons team zeker voor een hechtere band gezorgd. We trekken allemaal aan hetzelfde zeel. We helpen elkaar waar we kunnen om de efficiënte werking van de secretariaten én de goede service naar onze patiënten toe te blijven garanderen.  Ik vind het ook hartverwarmend hoe we elkaar via onze WhatsApp-groep aanmoedigen en steunen!”

Onze secretariaatsmedewerkers zijn belangrijke krachten in het reilen en zeilen van Ziekenhuis Geel. Zij zorgen dat patiënten afspraken kunnen maken bij artsen en medische diensten, staan je te woord aan de telefoon en beantwoorden jouw e-mails. Deze dagen zijn ze heel druk in de weer om uitgestelde afspraken terug in te plannen, hun telefoons staan roodgloeiend!

Hoofd leegmaken

Na het werk fietst Joke naar huis, zodat ze haar hoofd kan leegmaken van alle stress. “Winter en zomer kom ik met de fiets werken dus tegen dat ik thuis ben, is mijn hoofd leeg.  Nu mijn sociale contacten op een laag pitje staan, geniet ik dagelijks van lange wandelingen in de natuur… en dan nog liefst tegen valavond, wanneer de ondergaande zon alles oranje kleurt en je reeën kan spotten als je het geluk hebt alleen op pad te zijn.”

En haar moeilijkste moment tot nu toe? “Die staat op deze foto! Van mijn moeilijkste moment is de fotograaf zelf getuige geweest! Ik zat toen aan een voor mij vreemde balie, terwijl ik nog niet eens in de agenda en de mailbox van het desbetreffende secretariaat kon. Alles kwam toen op mij af.  Ik wist even niet waar mijn hoofd stond en moest dan ook nog vriendelijk lachen naar de fotograaf, wat toen eerder groen was…  gelukkig gecamoufleerd door het mondmasker”, lacht Joke. “Ik heb die dag veel steun gehad aan mijn collega ’s en mijn leidinggevende, bij hen kon ik ventileren.”

Secretaresse Joke Berghmans is één van de helden van Ziekenhuis Geel. Steun jij onze helden in de vuurlinie tegen het coronavirus?