Koffie brengt (kanker)patiënten samen

22/05/2019

22 mei opende het oncologisch daghospitaal van Ziekenhuis Geel een vernieuwde loungeruimte met nieuwe koffie. Geen gewone koffie. De bonen zijn zo gebrand dat oncologische patiënten weliswaar koffie kunnen waarderen. Om dit te realiseren werkte Ziekenhuis Geel samen met koffieleverancier The Big C.

Andere smaakbeleving door chemo

Het is een gezellige boel als je de vernieuwde lounge van het oncologisch daghospitaal binnenwandelt. Een groepje patiënten en medewerkers zitten bij elkaar een koffieklets te houden. Sinds 22 mei is daar koffie verkrijgbaar die aangepast is aan een specifieke groep: kankerpatiënten.  Chemo past de smaakbeleving aan waardoor vele oncologische patiënten niet meer kunnen genieten van een tasje koffie. Dankzij de zachte branding van de bonen die The Big C aanbiedt in de lounge, kunnen ook zij weer koffieklets houden. Patiënten reageren enthousiast:

 

“Ik dronk al jaren geen koffie meer.
Nu rook ik deze koffie en ik kreeg spontaan heel
veel zin in koffie. Ik proefde uiteindelijk en vind deze koffie bijzonder lekker!”

-Elza Leysen-

 

Coffee, Cancer en Community

Stefanie Veraghtert, 29 jaar, is de oprichter van The Big C en leverancier van de nieuwe koffie in het ziekenhuis. Ze kreeg zelf kanker en is ondertussen genezen. Toen kwam er het leven na de ziekte en stelde zich de vraag: ‘wat nu?’.  Ze miste lotgenoten die hun leven opnieuw moesten opbouwen. Een vangnet na de kanker. Dat was het startschot van haar business: de koffiebar The Big C (Coffee- Cancer - Community) kreeg vorm. Alle info over The Big C: www.thebigc.be