Gezocht: co-helden tegen corona

12/11/2020

Strijd je mee tegen corona? Word je compagnon van onze helden, onze zorgverleners? Zorg je voor een warm contact met onze patiënten? Zet je zinvol in voor een ander en word onze co-held tegen Covid-19. Wij zoeken extra helpende handen om deze coronacrisis het hoofd te bieden.

Door de toename van het aantal Covid-patiënten en het uitvallen van medewerkers door ziekte en quarantaine is alle hulp welkom. Nu en de komende maanden. Wist je dat voor het verzorgen van coronapatiënten dubbel zoveel personeel nodig is? 

Daarom zoeken we jou. Jij kan het verschil maken. Word één van onze co-helden. 

Zit je nu (even) zonder werk? Wil je je nuttig inzetten? Ben je student of op pensioen? Een diploma als verpleeg- of zorgkundige is geen vereiste voor logistieke, administratieve of sociale taken. Wat telt is jouw motivatie.

We zoeken nu al helpende handen, maar willen ook een reserve aanleggen voor als de situatie verergert.

Bij welke taken kan je helpen?

  • Verpleegkundige taken (hiervoor moet je minstens een diploma verpleegkunde hebben)
  • Logistieke en sociale taken op verpleegafdelingen en ondersteunende diensten (maaltijden rondbrengen, verschonen van bedden, bevoorraden van materiaal, intern vervoer en levering van klein materiaal, videogesprekken organiseren tussen patiënt en familie, wasserij…)
  • Administratieve taken in ondersteunende diensten (telefoons beantwoorden, registraties, papierwerk, databases beheren, briefwisseling…)
  • Sociale taken aan het onthaal (verwelkoming en begeleiding van bezoekers en patiënten, controle van afspraak (uur) en richtlijnen (bezoekers en begeleiders, hygiëne), een losse babbel doen met patiënten, levering en ophaling van wasgoed van patiënten…)

Wie zoeken we?

  • Betaalde tijdelijke krachten en/of jobstudenten (minstens één maand, eventueel verlengbaar, in shiften) voor verpleegkundige en logistieke taken op verpleegafdelingen

Ja, ik word co-held en vul dit online formulier in 

  • Vrijwilligers en stagiairs

Ja, ik word co-held en vul dit online formulier in 

Je krijgt opleiding en ondersteuning op de werkvoer, en uiteraard alle beschermingsmiddelen die nodig zijn om jou voldoende te beschermen. Daarnaast krijg je onze eeuwige dankbaarheid en lever je een enorme bijdrage aan het welzijn van de hele samenleving.

Vragen?

Contacteer Patrick Leysen: vrijwilligers@ziekenhuisgeel.be, 014 57 7243.