Fifty One Club Geel schenkt 10.000 euro aan Ziekenhuis Geel voor corona

26/03/2020

De serviceclub Fifty One van Geel wil de zorgverleners van Ziekenhuis Geel een hart onder de riem steken in de strijd tegen corona en doet een gift van 10.000 euro. “Het zijn de hulpverleners in Geel die hard werken om de mensen van de regio te helpen. We willen hen een hart onder de riem steken, want Geel heeft hen nodig” zegt Erwin Van de Put van Fifty One.

Deze week is Ziekenhuis Geel gestart met een campagne om geld in te zamelen voor de strijd tegen corona. Zorgverleners werken dag en nacht en geven het beste van zichzelf. Fysiek én mentaal. Ze krijgen te maken met extreme stress en traumatische ervaringen tijdens deze coronacrisis.

Om deze mensen in de vuurline te helpen, zamelt het ziekenhuis sinds maandag geld in voor psychologische begeleiding van medewerkers en voorzieningen om hen even een rustmoment te gunnen in een stressvolle omgeving, zoals ontspanningsruimtes. Het ziekenhuis wil met giften ook tablets aankopen zodat geïsoleerde coronapatiënten kunnen videobellen met hun familie.

De serviceclub Fifty One uit Geel geeft gehoor aan de oproep van het ziekenhuis en doet een flinke duit in het zakje. “Dit is een ongewone en dringende situatie en dus willen we al ons geld van dit jaar schenken aan Ziekenhuis Geel. We doen een gift van 10.000 euro voor de strijd tegen corona. Wij willen er staan voor onze hulpverleners”, zegt Erwin Van de Put, voorzitter Dienst aan de Gemeenschap van Fifty One Club Geel.

“We zijn Fifty One heel dankbaar voor hun grote gift. Dit geeft ons kracht om in deze moeilijke periode verder te werken. We zijn enorm onder de indruk van de solidariteit van de hele bevolking”, reageert Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

Sinds de start van de campagne hebben meer dan 50 mensen al een gift gedaan, waarvan de meesten online. In totaal schonken zij zo al meer dan 4.785 euro op de giftenrekening voor corona, op enkele dagen tijd. Elk uur komen er giften bij. Het ziekenhuis heeft met deze giften al 9 tablets aangekocht. Nu komt daar nog de grote gift van Fifty One bij.

Dimpnafonds zamelt geld in voor Ziekenhuis Geel

De vzw Dimpnafonds leidt de fondsenwerving voor het ziekenhuis in goede banen. Deze vzw werd recent opgericht om extra meerwaarde te creëren voor mensen in nood, van jong tot oud. Dimpnafonds wil patiënten en hun omgeving ondersteunen in Geel en de Kempense regio.

Dankzij filantropie helpt de vzw het ziekenhuis om méér te geven dan wat louter aangeboden wordt door een klassiek ziekenhuis. Dimpnafonds wil nét dat tikkeltje extra zorg en aandacht geven: een aangenamer verblijf, een betere levenskwaliteit, een glimlach of troost in moeilijke tijden…

Doe een gift

Door nu een gift te doen aan Dimpnafonds, help je de zorgverleners van Ziekenhuis Geel die in de vuurlinie staan tegen het coronavirus. Met psychologische hulp, met een rustmoment in het heetst van de strijd. Zodat ze dag in dag uit kunnen blijven vechten tegen het coronavirus.

  • Je kan een gift doen online op dimpnafonds.be.
  • Je kan ook een gift doen op rekeningnummer BE53 0689 0926 1253 - GKCCBEBB, met als mededeling: corona.

Volg het aantal online giften en het ingezamelde bedrag via dimpnafonds.be.