Dr. Huizing op bezoek

17/08/2017

Dr. Huizing is kankerspecialiste en bracht een boek uit over haar ervaring op de afdeling Oncologie. Vijftien jaar geleden stampte ze het oncologisch zorgprogramma, de borstkliniek en het oncologisch daghospitaal van ons ziekenhuis  mee uit de grond. Dr. Huizing vecht ondertussen zelf tegen kanker.

Bezoek Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel

Dr. Huizing was te vinden voor “een gezellige babbel met een bakje koffie” in de lounge van het nieuwe oncologisch dagziekenhuis.
Samen met de ex-collega’s kletste ze over de oprichting van het oncologisch daghospitaal, ondertussen vijftien jaar geleden.

 

Inspirerend boek

In het boek beschrijft de oncologe haar werkmethodes en kadert kanker in de hedendaagse maatschappij. Daarnaast krijgt de lezer tips om met de aandoening om te gaan. De opbrengst van het boek gaat naar het Steunfonds Moca (Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen).

Zelf kankerpatiënt

Net wanneer het boek klaar was voor druk, kon dr. Huizing nog een persoonlijk hoofdstuk toevoegen. Ze kreeg zelf te horen dat ze borstkanker heeft.  In dit laatste hoofdstuk beschrijft ook haar man welke impact de ziekte heeft op de partner.