Darmkanker: laat je preventief onderzoeken

16/03/2021

Maart is elk jaar dé internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Wist je dat dikkedarmkanker in de top drie staat van meest voorkomende kankers in Vlaanderen? Bij vrouwen zelfs in de top twee! Het is dan ook belangrijk om je regelmatig en tijdig te laten onderzoeken.

Onze diensten gastro-enterologie, oncologie en abdominale heelkunde zetten zich dagelijks in voor preventie, screening en behandeling van darmkanker.

Tijdig opsporen van darmkanker is belangrijk. Ben jij tussen de 50 en 74 jaar en is het al twee jaar geleden dat je je stoelgang liet onderzoeken? Dan heb jij vast en zeker een brief in de bus gekregen met een uitnodiging om je stoelgang (opnieuw) te laten testen. Doe dit ook, het kan je leven redden. Dus: geen blablabla, maar actie!

Doe de kennistest

Weet jij voldoende over dikkedarmkanker en hoe je dit tijdig kan opsporen? Doe de test en kom het te weten! Wie weet red jij wel iemands leven.

> Ik doe hier de test

Dikkedarmkanker

Elke twee jaar krijg je van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tussen de 50 en 74 jaar bent om je stoelgang te laten testen op dikkedarmkanker. In onderstaande video kom je meer te weten over dikkedarmkanker, hoe je dit kan laten onderzoeken en behandelen.