Covid-19 - info voor huisartsen

25/09/2020

De aanpak van het ziekenhuis kan wijzigen door nieuwe overheidsrichtlijnen of wijzigende omstandigheden. Houd onze website in het oog voor updates. Wij excuseren ons alvast voor de overlast of onduidelijkheid die dit kan veroorzaken.

 • ​We vragen huisartsen en patiënten om een nieuwe afspraak bij voorkeur online aan te vragen via afspraken.ziekenhuisgeel.be. Je kan daar kiezen uit een telefonische consultatie met de arts of een consultatie in het ziekenhuis. Bij elke dienst kan je ook een specifieke arts kiezen.
  • Bij een dringende verwijzing of probleem neem je best telefonisch contact op met het secretariaat van de dienst. Telefoonnummers en e-mails van alle diensten vind je hier.
  • Er is voor elke dienst permanentie van minstens één arts. De SOS e-mailadressen en telefoonnummers zijn nog steeds actief per discipline.
 • Alle raadplegingen en onderzoeken (RX, echo, CT, NMR…) verlopen op afspraak. Een patiënt kan enkel het ziekenhuis betreden als hij of zij een afspraak heeft.
  • Omdat de dienst radiologie enkel op afspraak werkt, zijn onderzoeken niet altijd geïntegreerd met een consultatie. Is een technisch onderzoek wenselijk dan wordt dit best al vóór het consult gepland.
 • Patiënten voor een geplande ingreep worden via teleconsult preoperatief gescreend door de anesthesist. Bij patiënten met ziektesymptomen (los van de geplande ingreep), wordt de ingreep uitgesteld en de patiënt naar de huisarts verwezen voor verder beleid en eventuele Covid-19-screening.
 • Patiënten die rechtstreeks binnenkomen op spoed en verdachte Covid-19-symptomen hebben, maar nog goede parameters hebben, vragen we om hun huisarts te contacteren voor PCR-testing. De huisarts zal voor hen een afspraak maken bij het triagecentrum. Indien ze opgenomen moeten worden, doen we dit onmiddellijk.
 • Indien je als huisarts een vermoeden van Covid-19 hebt, dan vragen wij je om de patiënt naar het triagecentrum te sturen, naast onze bezoekersparking.
 • Je ontvangt het resultaat van de testing na 24 tot 48 uur via Cozo. Ook de patiënt kan zelf het resultaat van zijn test nakijken op www.cozo.be.
 • Voor geplande ingrepen, dagopnames, behandelingen of bevallingen in het ziekenhuis moeten patiënten zich eerst laten testen in onze testzone
 • Heeft je patiënt een attest nodig voor het buitenland of voor een evenement? Of heeft hij/zij een code voor een PCR-test aangevraagd? Dan kan je patiënt rechtstreeks een afspraak maken in een testpunt, zonder verwijzing van de huisarts.
  • Om een afspraak te maken in de testzone van het ziekenhuis, klik hier.

Ter voorbereiding van geplande en dagopnames

Ziekenhuis Geel organiseert op haar campus een corona-screening ter voorbereiding van geplande en dagopnames. De testing in de testzone van het ziekenhuis, naast de bezoekersparking kan enkel na afspraak. De testzone bevindt zich naast het triagecentrum, langs de bezoekersparking van Ziekenhuis Geel. Patiënten kunnen parkeren op de bezoekersparking van het ziekenhuis, vlak naast het test- en triagecentrum. Vervolgens kunnen ze zich aanmelden bij de testzone of het triagecentrum. 

Ter voorbereiding van een reis of evenement

Reist je patiënt naar het buitenland of gaat hij/zij naar een evenement waar een screening naar Covid-19 vereist is? Dan kan hij/zij een afspraak boeken voor een Covid-19-test via dit online formulier.

Openingsuren

De testzone is geopend van maandag tot en met woensdag van 10u tot 17u, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u en in het weekend van 13u tot 16u30.

Huisartsen uit de regio kunnen patiënten met milde en ernstige coronasymptomen doorverwijzen naar een uitzonderlijke consultatiefaciliteit aan Ziekenhuis Geel, wanneer ze inschatten dat testing vereist is (cfr. richtlijnen Sciensano). 

Ze kunnen de volgende patiënten doorsturen naar de triagepost:

 • Patiënten met ernstige coronagerelateerde klachten die na telefonische inschatting door de huisarts getest moet worden.
 • Patiënten met milde coronasymptomen die enkel getest moeten worden.
 • Patiënten zonder coronasymptomen die terugkomen uit vakantie of uit een risicogebied.
 • Asymptomatische risicocontacten van Covid-19-patienten.

Als huisarts kan je voor jouw patiënt een afspraak in het triagecentrum inplannen via de gekende digitale agenda (via jouw huisartsenaccount op www.afspraken.be). Patiënten met een corona test prescription code kunnen ook zelf via www.mijngezondheid.be een afspraak inplannen bij het triagecentrum.

Het triagecentrum bevindt zich tussen de bezoekers- en doktersparking van Ziekenhuis Geel. Het is rechtstreeks bereikbaar via de bezoekersparking van het ziekenhuis. 

Download onderstaand plan en zie waar het test- en triagecentrum zich bevinden: