Covid-19 - info voor huisartsen

De aanpak van het ziekenhuis kan wijzigen door nieuwe overheidsrichtlijnen of wijzigende omstandigheden. Houd onze website in het oog voor updates. Wij excuseren ons alvast voor de overlast of onduidelijkheid die dit kan veroorzaken.

• ​We vragen huisartsen en patiënten om een nieuwe afspraak bij voorkeur online aan te vragen via afspraken.ziekenhuisgeel.be. Bij elke dienst kan je ook een specifieke arts kiezen.
    • Bij een dringende verwijzing of probleem neem je best telefonisch contact op met het secretariaat van de dienst. Telefoonnummers en e-mails van alle diensten vind je hier.
    • Er is voor elke dienst permanentie van minstens één arts. De SOS e-mailadressen en telefoonnummers zijn nog steeds actief per discipline.
  • Alle raadplegingen en onderzoeken (RX, echo, CT, NMR…) verlopen op afspraak. Een patiënt kan enkel het ziekenhuis betreden als hij of zij een afspraak heeft.
    • Omdat de dienst radiologie enkel op afspraak werkt, zijn onderzoeken niet altijd geïntegreerd met een consultatie. Is een technisch onderzoek wenselijk dan wordt dit best al vóór het consult gepland.
  • Patiënten voor een geplande ingreep worden via teleconsult preoperatief gescreend door de anesthesist. Bij patiënten met ziektesymptomen (los van de geplande ingreep), wordt de ingreep uitgesteld en de patiënt naar de huisarts verwezen voor verder beleid en eventuele Covid-19-screening.
  • Patiënten die rechtstreeks binnenkomen op spoed en verdachte Covid-19-symptomen hebben, maar nog goede parameters hebben, vragen we om hun huisarts te contacteren voor PCR-testing. De huisarts kan voor hen een afspraak maken in onze testzone. Indien ze opgenomen moeten worden, doen we dit onmiddellijk.
  • Indien je als huisarts een vermoeden van Covid-19 hebt, dan kan je patiënt een afspraak maken in onze testzone naast onze bezoekersparking voor een pcr-test.
  • Je ontvangt het resultaat van de testing na 24 tot 48 uur via Cozo. Ook de patiënt kan zelf het resultaat van zijn test nakijken op www.cozo.be.
  • Voor geplande ingrepen, dagopnames, behandelingen of bevallingen in het ziekenhuis moeten patiënten zich niet meer standaard laten testen in onze testzone. Enkel in het geval van Covid-19-symptomen kan de behandelende arts beslissen om een PCR-test te laten afnemen voor de opname.
  • Heeft je patiënt een attest nodig voor het buitenland? Dan kan je patiënt rechtstreeks een afspraak maken in onze testzone, zonder verwijzing van de huisarts.
    • Om een afspraak te maken in de testzone van het ziekenhuis, klik hier.

De testing in de testzone van het ziekenhuis, naast de bezoekersparking kan enkel na afspraak

Patiënten kunnen terecht in onze testzone in de volgende gevallen:

• Ziekenhuis Geel vraagt niet meer standaard een corona-screening ter voorbereiding van geplande en dagopnames. Enkel in het geval van Covid-19-symptomen kan de behandelende arts beslissen om een PCR-test te laten afnemen voor de opname.
  • Ter voorbereiding van een reis: reist je patiënt naar een land waar een screening naar Covid-19 vereist is.
  • Bij milde of ernstige coronasymptomen.
  • Als je patiënt een risicocontact had met een covid-19 patiënt.

Voor een antigeentest kunnen je patiënten vooralsnog niet terecht in het ziekenhuis.

Boek hier een afspraak voor een Covid-19-test in onze testzone.

Openingsuren

De testzone is geopend op maandag, woensdag en vrijdag:

van 1 tot en met 30 november 2022: van 15u tot 16.30u

vanaf 1 december 2022: van 13.30u tot 15u

Locatie testzone Ziekenhuis Geel

De testzone van Ziekenhuis Geel bevindt zich naast de bezoekersparking van het ziekenhuis. Patiënten kunnen parkeren op de bezoekersparking van het ziekenhuis.

Download onderstaand plan en zie waar onze testzone zich bevindt: