Bekijk onze kwaliteitsresultaten in de behandelingen van borstkanker

31/10/2019

Jaarlijks krijgen 1 miljoen vrouwen in de wereld de diagnose borstkanker. Het is dan ook de meest voorkomende kankersoort die vrouwen treft.

In oktober schenken we extra aandacht aan dit type kanker en dus zetten we de resultaten over onze onderzoeken naar en behandelingen van borstkanker nog eens in de kijker. Surf naar de website van Zorgkwaliteit. Hier staan de resultaten met toelichting van ons ziekenhuis gepubliceerd en die kan je vergelijken met resultaten van andere ziekenhuizen.  Deze kwaliteitsmetingen werden in kaart gebracht door een samenwerking tussen de Vlaamse overheid, de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, het Vlaams PatiĆ«ntenplatform, Het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg en Zorgnet-ICURO.

Je kan bij bijvoorbeeld zien dat ons ziekenhuis ernaar streeft om bij alle patiƫnten een mammografie en/of echografie uit te voeren binnen de vooropgestelde periode voorafgaand aan een chirurgische ingreep. Voor deze indicator behaalt ons ziekenhuis een score van 99,5 %, hetgeen vergelijkbaar is met het Vlaamse gemiddelde en voldoet aan de streefwaarde van minimaal 90 %.