Baro zorgt voor méér dan obesitas alleen

20/12/2019

Baro? Da’s de gespecialiseerde obesitaskliniek van Ziekenhuis Geel onder leiding van dr. Thierry Lafullarde en dr. Ben Gys. Beide artsen zijn experten in de zogenoemde bariatrische of vermageringschirurgie, maar ze werken niet alleen: een multidisciplinair team biedt elke patiënt een persoonlijk traject op maat aan. Want obesitas is meer dan zwaarlijvigheid.

Steeds meer mensen in onze westerse wereld krijgen te kampen met hardnekkige zwaarlijvigheid. Te veel onevenwichtige voeding en te weinig regelmaat in een vaak hectisch bestaan kunnen daarvoor zorgen. Bovendien is er een duidelijk verband tussen obesitas en belangrijke chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, slaapapneu, gewrichtsproblemen e.a. Maar er zijn ook psychosociale gevolgen zoals uitsluiting en depressie. Al die facetten samen maakt dat de behandeling van obesitas meer moet inhouden dan gewoon gewichtsverlies. De chirurgische ingrepen hebben automatisch ook een effect op o.a. hoge bloeddruk, suikerziekte,  slaapapneu.

Bij baro vinden we het uiterst belangrijk dat elke patiënt het juiste individuele resultaat bereikt én behoudt. Daarom volgt het hele team de patiënt van bij het begin zeer nauwlettend op. Patiënten staan trouwens altijd in contact met baro via de BePatient-app op de smartphone.

Als iemand in aanmerking komt voor bariatrische chirurgie (afhankelijk van de mate van overgewicht) kan die een afspraak maken op 014 57 70 21 of via www.baro.be, of gewoon naar onze infosessies komen (https://baro.be/infosessie/).